Jucatorul american de golf Tiger Woods, liderul clasamentului general, este capul de afis al editiei din acest an a openului britanic, unul dintre cele patru mari turnee ale circuitului profesionist de golf. Americanul, liderul mondial al incasarilor, realizate de un sportiv, cu un venit situat undeva in jurul sumei de 100 de milioane de dolari, a castigat deja primul Masters al anului de la Augusta, in Statele Unite, marcand al noualea titlu major al carierei. Putea fi al zecelea acum o luna la US Open cand neo-zeelandezul Michael Campbell i-a suflat trofeul in ultima zi.

Cea de-a 134-a editie a openului britanic care revine la clubul din St. Andrews marcheaza retragerea din activitate a unui titan al golfului mondial, americanul de 65 de ani, Jack "The Golden Bear" Nicklaus . Acesta are o cariera impresionanta cu un record de 18 turnee majore castigate, record dupa care alearga compatriotul sau, Tiger Woods. Tanarul de numai 29 de ani se afla deja la jumatatea distantei si are tot timpul din lume sa depaseasca cifra stabilita de Nicklaus.

Ca o superstitie, ultimul turneu britanic castigat de Woods dateaza din 2000, editie organizata tot la St. Andrews. La randul sau, sexagenarul Nicklaus are trei victorii la British Open, dintre care doua pe iarba de la St. Andrews, locul unde a ales sa puna capat carierei.

Retragerea sa va fi sarbatorita cu mare fast, Banca Regala a Scotiei, sponsorul sau, pregatindu-i o surpriza unica. Ieri, Banca Scotiei a lansat o bancnota aniversara de 5 lire sterline cu chipul lui Nicklaus, care devine prima personalitate in viata, fara pedigreu regal, care apare pe o bancnota britanica. Openul britanic se distinge prin imperativul loviturilor tehnice.

Aici pot concura cu succes si golferi care nu exceleaza la lungimea zborului bilei spre deosebire de Masters-ul de la Augusta din America, din aprilie. De aceea a si ales Nicklaus turneul britanic pentru participarea de retragere, forta loviturilor la 65 de ani fiind destul de precara.

Nick Faldo, castigator la British Open in 1987 si 1992, afirma ca acea cheie a triumfului in openul britanic sunt gropile cu nisip. Mai exact evitarea acestora.

Nick Faldo, castigator la British Open in 1987 si 1992, afirma ca acea cheie a triumfului in openul britanic sunt gropile cu nisip. Mai exact evitarea acestora.

Openul britanic se distinge prin imperativul loviturilor tehnice

Cand a castigat in 1992, Faldo a reusit performanta de a trimite mingea de golf doar o singura data intr-una din gropile de nisip ale traseului in tot turneul. In 2000, Tiger Woods a castigat openul insa, intr-o proportie importanta, datorita faptului ca n-a trimis mingea nici macar o data in groapa cu nisip.

Printre favoritii acestui turneu se numara, alaturi de Tiger Woods, fijianul Vijay Singh, sud-africanul Ernie Els, Phil Mickelson, dar si castigatorul de anul trecut, Todd Hamilton. Marele absent al compe-titiei este irlandezul Padraig Harrington, numarul sapte mondial care a trebuit sa se retraga si din openul Scotiei de saptamana trecuta pe fondul evenimentului tragic al mortii tatalui sau. Openul debuteza maine si isi va desemna invingatorul duminica, dupa patru zile de competitie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.