Tenismenul elvetian Roger Federer va termina sezonul pe primul loc in clasamentul mondial pentru a 5-a oara in cariera, el fiind depasit la acest capitol doar de americanul Pete Samparas, care a reusit performanta de 6 ori, informeaza ATP.

Federer, care se afla la egalitate cu Jimmy Connors, a terminat pe primul loc in anii 2004, 2005, 2006, 2007 si 2009.

Pe locurile urmatoare in aceeasi ierarhie se afla americanul John McEnroe (4) si cehul Ivan Lendl (4), ei fiind urmati de Bjorn Norg (2), Stefan Edberg (2), Lleyton Hewitt (2), dar si de Ilie Nastase, Mats Wilander, Jim Courier, Andre Agassi, Gustavo Kuertern, Andy Roddick si Rafael Nadal, fiecare cu cate un sezon in care au terminat pe primul loc, relateaza NewsIn.

Elvetianul si-a asigurat primul loc in ierarhia ATP dupa ce l-a invins pe Andy Murray in cel de-al doilea meci al Turneului Campionilor de la Londra, el profitand si de infrangerea spaniolului Rafel Nadal in fata lui Robin Soderling.

"Pentru mine inseamna foarte mult ca voi termina din nou pe primul loc, dupa ce am reusit sa revin pe aceasta pozitie. A fost un an incredibil pentru mine atat pe teren, cat si in afara lui, iar faptul ca am batut recordul de Grand slam-uri castigate si ca voi fi pe prima pozitie la finalul anului este incredibil", a spus Federer.

Tenismenul in varsta de 28 de ani a fost numarul 1 mondial timp de 237 de saptamani la rand, intre 2 februarie 2004 si 17 august 2008, seria sa fiind intrerupta de Rafael Nadal. Elvetianul si-a recapatat insa primul loc pe 6 iulie 2009, dupa ce a castigat cel de-al 15-lea titlu de Mare slem din cariera la Wimbledon.

Federer participa la turneul de la Londra unde incearca sa castige cea de-a cincea competitie de acest fel din cariera. dupa Houston (2003, 2004) si Shanghai (2006, 2007).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.