Constructorul japonez de automobile Toyota a anuntat ca se va retrage imediat din Campionatul Mondial de Formula 1, deoarece vrea sa-si diminueze costurile, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Presedintele companiei, Akio Toyoda, a spus ca Toyota nu mai poate concura in Formula 1 din cauza crizei financiare. "Avand in vedere situatia economica, am ajuns la concluzia ca nu avem alta posibilitate decat retragerea. A fost o decizie foarte dificila. Imi cer scuze fata de numerosii fani ai Toyota pentru ca nu am reusit sa obtinem rezultatele pe care le-am dorit", a afirmat acesta, potrivit NewsIn.

Echipa asiatica nu a castigat niciun Mare Premiu de la debutul din 2002, iar in sezonul trecut a terminat pe locul 5 in clasamentul constructorilor. Pilotii Jarno Trulli si Timo Glock au incheiat sezonul 2009 pe locurile 8, respectiv 10. Toyota este a doua companie japoneza, dupa Honda, care renunta la cursele de Formula 1.

Retragerea Toyota duce ca in sezonul viitor sa mai ramana in competitie doar trei constructori: Ferrari, Mercedes si Renault. Echipa japoneza semnase un contract legat de reducerea costurilor si se angajase sa ramana in Formula 1 pana in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.