Pentru cei care vor sa-I urmeze pe Doroftei sau Feri Vastag, viitorul nu suna bine. Potrivit lui Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, boxul romanesc este intr-o stare deplorabila.
Campionatele Mondiale de box care incep astazi la Milano, nu sunt privite cu ochi buni de catre Rudel Obreja. "Este o perioada foarte grea pentru boxul romanesc. Suferim foarte mult la capitolul tehnicieni.…Cum sa ai antrenori in conditiile in care nu pot primi, conform normelor in vigoare, mai mult de 500 de lei pe luna? Doar in cazul in care ai un medaliat la o competitie internationala de anvergura, salariul creste pana la 700 de lei…Noi nu avem nici medic la lotul national", a declarat pentru EVZ presedintele Federatiei Romane de Box.

Obreja a vorbit si despre noua generatie de pugilisti care va pleca la Milano si de la care se asteapta la o medalie. "Putem vorbi deja de o noua generatie de pugilisti. Doar privind lotul pentru Mondialele de la Milano se poate observa asta. A ramas acasa Ionut Gheorghe, medaliat la Jocurile Olimpice si la Campionatele Europene, un pugilist cu multa experienta. Aceste Campionate Mondiale reprezinta o etapa in dezvoltarea acestei generatii de pugilisti. E foarte importanta, pentru ca e o etapa de crestere si de acumulare. Obiectivul nostru este o medalie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.