Sport 8 Iunie 2009 15:54
Constructorul austriac KTM a anuntat, vineri, ca nu va participa la editia din 2010 a raliului Dakar, pentru ca organizatorii au decis sa reduca capacitatea cilindrica a motoarelor la doar 450 de centimetri cubi
"Cu aceasta decizie, organizatorii vor sa opreasca dominatia totala a constructorului KTM la motociclism, iar acest lucru nu este normal. Raspunsul la o asemenea decizie nu poate fi decat retragerea din competitie", se arata intr-un comunicat al KTM, constructor care a castigat ultimele 8 editii ale raliului cu motociclete ce aveau motoare de 690 de centimetri cubi, informeaza NewsIn.

De asemenea, constructorul noteaza ca nu doar KTM va fi afectata de aceasta decizie, dar si altii care au inceput deja pregatirile pentru acest raliu cu motoare mai mari. "Aceasta schimbare brutala in regulament, cu doar 6 luni inainte de startul competitiei va duce la multe abandonuri inainte ca raliului sa fi inceput. Vorbim de o pregatire complexa, iar schimbarea a fost anuntata prea tarziu", se mai spune in comunicatul austriecilor, care precizeaza ca de acum inainte se vor concentra pe Campionatul Mondial de Motociclism, dar si pe alte competitii importante.
KTM a semnat deja contracte pentru noile motociclete, a platit deja pilotii, dar a trimis componente de motor si la alti 50 de clienti, urmarile financiare ale acestei decizii urmand sa fie "de nedescris", mai ales ca participantii la raliul Dakar au mai trecut peste un moment dificil cand editia din 2008 a fost anulata si au reusit in cele din urma sa isi acopere pierderile.

Chile si Argentina vor organiza si editia din anul 2010 a Raliului Dakar, dupa ce editia precedenta a fost considerata un real succes. Dupa ce timp de 29 de ani, Raliul Dakar s-a desfasurat in Africa, in anul 2009 s-a mutat in America de Sud, unde Chile si Argentina l-au gazduit intre 3 si 17 ianuarie. Cu un an inainte, in 2008, Dakar-ul a fost anulat din cauza unor amenintari la adresa participantilor facute de unele grupari teroriste din Mauritania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.