Sport 2 Iunie 2009 02:09
Tenismena romana Sorana Carstea s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale turneului Roland Garros, dupa ce a trecut in optimi de sarboiaca Jelena Jankovic, scor 3-6, 6-0, 9-7, informeaza site-ul oficial al competitiei dotate cu premii in valoare de 16 milioane de euro.
Jankovic, favorita numarul 5 a competitiei, a castigat primul set cu scorul de 6-3. In cel de-al doilea act, Carstea s-a impus cu 6-0, dupa ce jucatoarea din Serbia a solicitat ingrijiri medicale la scorul de 3-0. In setul decisiv, cele doua tenismene si-au facut serviciul pana la 4-4, cand Jankovic a reusit break-ul, informeaza NewsIn.

In game-ul urmator, Carstea a facut rebreak-ul, dupa ce a fost condusa cu 30-0, si a egalat la 5. Cele doua si-au castigat game-urile de pe propriile servicii pana la 8-7, cand Sorana a fructificat cea de-a treia minge de meci si s-a calificat in sferturi, consemnand cea mai buna performanta din cariera la un turneu de Grand Slam.

Pentru parcursul de pana acum de la Roland Garros, Sorana Carstea si-a asigurat un cec in valoare de 132.500 de euro.
In sferturi, Carstea o va intalni pe invingatoarea din meciul Virginie Razzano (Franta)-Samantha Stosur (Australia).

Sorana, care se afla la doar a doua participare la Roland Garros, a mai trecut pana acum de Carly Gullickson (SUA), Alize Cornet (Franta), favorita numarul 21, si Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numarul 10.

Carstea este prima jucatoarea din Romania care atinge sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam dupa 12 ani, ultima fiind Irina Sparlea, care a ajuns pana in semifinale la US Open, in 1997.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.