Sport 6 Mai 2009 13:15
Tribunalul Arges a respins, marti, cererea de eliberare sub control judiciar a arbitrului Marcel Savaniu, astfel ca acesta ramane in arest, transmite corespondentul NewsIn.
Avocatul lui Savaniu a depus recurs la decizia Tribunalului, care urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Arges.

In urma cu o saptamana, Curtea de Apel Pitesti a respins recursurile impotriva arestarii preventive formulate de arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean si de observatorul FRF Marcel Lica. Arbitrul Marcel Savaniu a fost intrebat atunci de judecator daca este adevarat ca la meciul FC Arges-Otelul Galati, cand era arbitru asistent, a acceptat 3.000 de dolari pentru a favoriza scorul. "Nu este asa. Chiar si dupa meciul disputat mi-au fost interceptate convorbirile telefonice si nu a aparut nici o convorbire din care sa reiasa ca am acceptat aceasta suma de bani. Este adevarat, am discutat cu Facaleata in ziua meciului, dar doar chestiuni legate de probleme administrative", a raspuns Savaniu, potrivit NewsIn.

Avocatul lui Marcel Savaniu, Aurel Cocaina, a afirmat atunci ca procurorii DNA ar fi "interpretat" convorbirea inregistrata: "Orice condamnare trebuie sa aiba la baza probe certe. Procurorii DNA interpreteaza de fiecare data convorbirile. Este vorba de o convorbire intre Savaniu si Facaleata, in care Facaleata ii spune «Avem 3000 de motive sa stam de vorba», iar clientul meu ii spune «Bine, Bine». In traducerea DNA, 3.000 de motive inseamna 3.000 de dolari. Nu se poate asa ceva", a afirmat acesta.

Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lica, au fost arestati preventiv in data de 23 aprilie, pentru luare de mita, in scandalul de coruptie in care a fost arestat si patronul FC Arges, Cornel Penescu, si fostul sef al CCA, Gheorghe Constantin.

In motivarea arestarii preventive pentru 29 de zile a observatorului Marcel Lica si a arbitrilor de fotbal Sorin Corpodean si Marcel Savaniu, procurorii DNA Pitesti sustin ca "lasarea in libertate a acestora prezinta un pericol concret pentru ordinea publica". "Inculpatii nu au recunoscut faptele savirsite. Faptele savirsite de catre inculpati sunt pedepsite cu pedeapsa inchisorii mai mari de patru ani si exista probe ca lasarea in libertate a acestora prezinta un pericol concret pentru ordinea publica", se arata in motivare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.