Sport 5 Martie 2009 14:32
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca va propune Comitetului Executiv ca patronul lui FC Timisoara, Marian Iancu, sa fie declarat persona non-grata in fotbalul romanesc, din cauza declaratiilor jignitoare facute la adresa sa si a forului pe care il conduce

"Voi propune Comitetului Executiv analiza tuturor declaratiilor pe care le-a facut in ultimul an si sa solicite Adunarii Generale din 11 mai declararea acestui personaj persona non-grata in fotbalul romanesc. Apoi, in afara fotbalului poate sa ma injure cat vrea ea. Atat stim, atat facem", a spus Mircea Sandu in cadrul unei conferinte de presa, fara insa ca pe intreaga durata a evenimentului sa ii pronunte numele lui Marian Iancu, informeaza NewsIn.

Conducatorul FRF a precizat ca l-a reclamat pe Iancu si la Comisia de Disciplina, actionandu-l in judecata si pe cale civila: "Sigur ca apar tot felul de personaje in fotbal care incearca sa isi faca imagine, din pacate, de multi ne speriem cum arata si pentru ca nu stiu sa piarda incep cu invective care au loc doar in lumea de dincolo, pe unde unii s-au mai plimbat. Fata de tot ceea ce a declarat personajul respectiv, nu am avut alt raspuns decat legea, statutul disciplinar, iar in baza probelor pe care le-am pus la dispozitia Comisiei de Disciplina, dar si instantei civile, unde se judeca, au constatat ca afirmatiile personajului nu sunt probate".

Sandu a adaugat ca Marian Iancu si-a schimbat declaratiile de anul trecut, cand spunea ca a oferit mai multor oficiali din FRF bani ca mita, odata ce a fost audiat la DNA. "Spunea ca mi-a dat mie vreo 300.000 de euro, pe tot felul de canale media, iar DNA s-a autosesizat. Cand a fost audiat, a schimbat declaratia si a spus ca de fapt a trimis bani FRF pentru a plati o datorie catre Poli Timisoara. Apoi, a explicat ca nu a oferit niciun ban oamenilor din conducere. Cred ca nici nu mai merita sa vorbim despre asa ceva", a dezvaluit oficialul.

Presedintele FRF sustine ca este alaturi de Timisoara in procesul cu Zambon, insa nu poate fi considerat vinovat de faptul ca oficialii clubului nu au respectat deciziile luate de FIFA. "Eu si acum spun ca Poli Timisoara e a Universitatii Politehnice, nu a lui Zambon. Dar poate in 2000, cand nu au stiu sa faca demersurile, s-a intamplat ceva. Nu e vina FRF, e a celor din Timisoara. Plus ca ei au depus apelul la FIFA pentru decizia depunctarii in afara termenului de apel de 3 zile. Pe 9 februarie, FIFA ne-a mai informat ca nu a acceptat apelul nici pentru faptul ca nu s-a platit acea taxa de timbru", a explicat acesta.

Sandu a mai afirmat ca FRF nu a facut altceva decat sa puna in aplicare decizia FIFA in acest caz, conform regulamentelor internationale. "Cei de la Timisoara s-au adresat TAS-ului dand in judecata FIFA si FRF. Noi ne aparam, spunandu-va urmatoarele: conform articolului 13 din statutul FIFA, sunt obligatorii regulamentele, directivele si deciziile FIFA, precum si hotararile luate de TAS. FIFA a luat o decizie si noi o respectam. Daca TAS va da punctele inapoi, atunci vom face acelasi lucru, chiar m-as bucura sa se intample asta", a punctat seful forului de fotbal, adaugand ca nu crede in sansele Timisoarei de a-si recupera punctele decat daca se va demonstra ca Zambon a facut fals in acte.

In incheiere, Mircea Sandu a afirmat ca a incercat sa ajute Timisoara in lupta cu Zambon pentru palmares, dar din cauza atitudinii oficialilor banateni nu a avut sorti de izbanda. "In mai 2007, m-am dus personal, am avut o discutie cu presedintele Comisiei de Disciplina a FIFA si mi-a spus clar care e sitiuatia. L-am sunat pe Chivorchian si i-am explicat ca trebuie sa respecte decizia si sa modifice totul. Am dus lupte cu ei sa ii convingem. Insa, cred ca pot pacali FIFA cum e in Romania, pai au schimbat culoarea, dar pe echipament ramanea tot numele de Poli. Eu si acum atac decizia privind culorile si imnul pentru ca e al suporterilor", a spus presedintele FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.