Vrajitori, vraci, doftoroaie si ghicitori sunt oamenii pe care se bazeaza unii dintre fotbalistii romani.

Chiar daca pare greu de crezut, unii dintre sportivi isi risca sanatatea in secolul 21, apeland la persoane dubioase, care sustin ca pot vindeca diferite afectiuni.

Capitanul echipei nationale, Cristi Chivu, a refuzat insa sa primeasca ajutorul unui tamaduitor de ocazie atunci cand a avut probleme la umar.

"Este greu de controlat si nestiintific acest teritoriu al medicinei alternative, deoarece sunt greu de eliminat impostura si falsul. Nu le-as da nici un sfat sportivilor, le spun doar ca eu prefer sa merg la doctor”, ne-a declarat directorul general al Institutului National de Cercetare pentru Sport, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin.

Directorul general al Institutului National de Cercetare pentru Sport, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, nu are o parere prea buna despre noua metoda de vindecare a sportivilor. "Exista ceea ce se numeste medicina alternativa. Parerea mea este ca aici avem parte de un teritoriu necontrolat si nestiintific, in care sunt greu de eliminat impostura si falsul. Totodata, sunt o multime de situatii in care rezultatele acestor vraci au fost cele asteptate. Eu nu le-as da nici un sfat sportivilor care prefera sa se trateze astfel, eu m-as duce in primul rand la medic”, ne-a declarat Pierre de Hillerin.

Tot mai multi fotbalisti, fortati si de patroni, apeleaza la diversi vindecatori in speranta ca vor reusi sa reduca perioada de convalescenta dupa diferite accidentari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.