Castigatorul de la Australian Open, ibericul Rafael Nadal, a anuntat, miercuri, ca il va propune pe elvetianul Roger Federer la Premiile Sportive din 2009 ale Printului de Asturia, spunand despre rivalul sau ca din punct de vedere sportiv, dar si ca persoana, este cel mai bun, informeaza NewsIn

"Ca tenismen si ca persoana este cel mai bun. Este un candidat foarte bun la acest premiu, merita. Eu am castigat premiul acesta in 2008 si mi-as dori ca in acest an sa castige un prieten de-al meu", a afirmat Nadal.

Tenismenul a mai spus ca nu isi propune sa castige cele patru turnee de Mare slem ale anului: "Ar fi o nebunie".

Rafael Nadal a castigat primul turneu de Mare slem al anului, la Australian Open, dupa ce l-a invins in finala pe elvetianul Roger Federer, scor 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2. Aceasta a fost cea de-a 15 finala disputata de cei doi, din care ibericul a castigat 11. La finalul acestui meci, Roger Federer a izbucnit in lacrimi, el ratand cu aceasta ocazie posibilitatea de a egala recordul lui Pete Sampras, care a cucerit 14 tiluri de Mare slem. Cel care l-a incurajat pe Federer a fost Rafael Nadal, spunand ca este o mandrie sa joace cu el.

Fundatia Printului de Asturia ofera anual 8 premii, din care unul este pentru sport. Printre castigatorii acestui premiu sunt Rafael Nadal, Michael Schumacher, Fernando Alonso, nationala de fotbal a Braziliei, Lance Armstrong sau Steffi Graf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.