Secretarul general al UEFA, David Taylor, a afirmat vineri ca forul european isi propune ca in 2009 sa micsoreze diferenta care exista in prezent intre marile cluburi europene si majoritatea echipelor mai mici, dupa ce unii dintre investitorii arabi au oferit sume uriase pe transferuri

"Sa facem progrese in privinta fair play-ului financiar este una dintre primele trei prioritati ale UEFA in acest an, alaturi de protectia minorilor si pregatirea Campionatului European din 2012", a afirmat Taylor dupa sedinta de la Nyon a Comitetului Executiv al UEFA.

Forul european s-a declarat nemultumit de numarul foarte mare de investitori arabi care au cumparat cluburi in Europa si de suma de peste 100 de milioane de euro pe care Manchester City a fost dispus sa o plateasca in schimbul lui Kaka.

"Sigur ca aceste probleme financiare sunt complexe si delicate. Vom discuta cu oficialii cluburilor si cu jucatorii si suntem ingrijorati in legatura cu competitiile noastre, iar noi suntem cei care decidem conditiile de acces", a spus Taylor. El a adaugat ca UEFA a infiintat o comisie financiara de control care se va ocupa si cu sistemul de licentiere si va analiza posibilitatea introducerii unor noi restrictii.

Taylor a precizat ca mai multe probleme vor fi discutate in cadrul unui consiliu UEFA care va avea loc la 9 martie.

Mai multi reprezentanti ai cluburilor, printre care si presedintele Asociatiei Cluburilor Europene, Karl-Heinz Rummenigge, au cerut reducerea salariilor fotbalistilor, dar Taylor a refuzat sa spuna daca UEFA a ajuns la o decizie in acest caz.

"Suntem la inceputul discutiilor si este greu de oferit detalii. Cred ca este mai bine ca aceasta problema sa fie discutata public doar dupa ce ajungem la anumite propuneri concrete", a afirmat Taylor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.