Elvetianul Roger Federer s-a impus, marti, in fata lui Juan Martin del Potro, scor 6-3, 6-0, 6-0, in sferturile de finala de la Australian Open, si va juca in semifinale cu Andy Roddick, care s-a calificat dupa ce sarbul Novak Djokovic a abandonat, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Roddick si Federer vor ajunge, cu aceasta semifinala, la meciul cu numarul 18, dupa ce elvetianul a reusit sa se impuna in 15 dintre ele. Roger Federer a ajuns si in 2008 in semifinale, unde a fost invins de Novak Djokovic, scor 6-0, 6-3, 7-5, informeaza NewsIn.

Americanul Roddick s-a oprit in 2008, in turul 3, unde a abandonat in fata germanului Philipp Kohlschreiber.

Celelalte doua meciuri ale sferturilor sunt: Rafael Nadal-Gilles Simon si Fernando Verdasco-Jo Wilfried Tsonga.

In prima semifinala feminina de la Australian Open se vor intalni doua reprezentante ale Rusiei, Vera Zvonareva si Dinara Safina. Cele doua tenismene s-au intalnit pana la aceasta semifinala in 9 partide, dintre care 5 au fost castigate de Safina. Atat Zvonareva, cat si Safina au fost eliminate anul trecut inca din primul tur al turneului.

La aceasta editie a Australian Open, finalistele din 2008, Maria Sarapova si Ana Ivanovic, nu sunt prezente in aceasta faza. Rusoaica a declarat forfait din cauza unei accidentari, in timp ce Ivanovic a fost eliminata in turul 3.

Celelalte doua meciuri ale sferturilor sunt: Carla Suarez Navarro-Elena Dementieva si Svetlana Kuznetova-Serena Williams.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.