Pe langa aceste obiective, noul guvern isi mai propune sa elaboreze Strategia Nationala si a unei noi legi in domeniul sportului, conform prevederilor UE. Pe de alta parte, se doreste implicarea si cointeresarea autoritatilor Administratiei Publice Locale in crearea, modernizarea si dezvoltarea bazei materiale, dar si a structurilor sportive din plan local si judetean.

Guvernul isi mai propune organizarea de intreceri sportive, sustinute si co-finantate de Guvernul Romaniei, precum si acces gratuit in bazele sportive publice pentru tinerii proveniti din familii cu venituri reduse.
De asemenea, se mai doreste construirea de baze sportive pentru disciplinele olimpice, conform cerintelor Comitetului Olimpic International, dar si infiintarea unor centre moderne de recuperare sportiva.

Structura noului guvern a aprobat infiintarea Ministerul Tineretului si Sportului, iar in aceste conditii Agentia Nationala pentru Sport (ANS) va disparea.

Romania nu mai are un Minister al Tineretului si Sportului (MTS) din 2003, cand printre cererile pentru aderarea la UE a venit si cea de micsorare a numarului de ministere. Printre cele la care s-a renuntat a fost si MTS, in locul acestuia aparand Agentia Nationala pentru Sport. In general, tarile europene nu au un Minister al Sportului, ci agentii guvernamentale.

Romania este printre putinele tari care are o agentie de sine statatoare, in cele mai multe tari europene aceste institutii fiind subordonate altor ministere.