Ion Craciunescu vorbeste deschis despre situatia din arbitraj, despre relatia cu Valentin Ceausescu, despre sefii FRF, dar si despre ce a vazut si a trait in campania electorala.

Domnule Craciunescu, gata cu politica?

Deocamdata e gata. N-am iesit la alegeri, dar eu sunt multumit, totusi, ca am strans 12.600 de voturi pentru partid in conditiile in care colegiul meu a fost alcatuit din 40 de sate din judetul Valcea, majoritatea aflate sub conducere PSD.

De altfel nici n-am apucat sa merg in tot teritoriul, am facut doar 70 la suta din localitati. Poate ca daca incepeam campania mai repede aveam sanse mai mari. Daca as fi candidat la Ramnicu Valcea sunt sigur ca ieseam senator la cati oameni ma cunosc si m-ar fi votat.

Dar in teritoriu nu va cunosteau?

Ba da, chiar am ramas impresionat cand, prin satele alea pierdute in munte, bateam la poarta unei case, ma prezentam, iar femeia aia batrana imi spunea "Da, mama, stiu cine esti, te-am vazut la televizor!“.

Oricum, vreau sa va spun ca am vazut realitatea la ea acasa, nu de la televizor. Sunt sate acolo unde oamenii aia, saracii, traiesc chinuit. La 40 si ceva de ani nu mai au dinti in gura, iar palmele lor sunt ca smirghelul de atata munca.

Spuneti ca v-ati inceput campania tarziu. De ce asta?

Am stat mult sa ma gandesc pana sa accept oferta celor de la PDL. Am un nume si exista riscul sa-mi sifonez imaginea. Din fericire n-a fost asa. Iar cei din conducerea partidului chiar m-au primit bine, in frunte cu Boc, cu Udrea, cu Stolojan.

Care este asemanarea dintre fotbal si politica?

Hm! Sa spunem ca si in fotbal, si in politica am intalnit oameni exceptionali, dar si oameni de proasta calitate, din cei cu doua fete. Din pacate, procentul celor exceptionali este intotdeauna mai mic.

Trecem la fotbal?

Trecem la fotbal.

Legat de arbitraje, se spune ca anul acesta au fost mai bune decat in anii trecuti. Sunteti de acord cu asta?

Eu am impresia ca au fost greseli multe si mari in acest an. Majoritatea acestor greseli au fost insa acoperite prin faptul ca aceia care au gresit nu au primit pedepse pe masura, ceea ce a dus la minimalizarea mediatica a greselilor respective. Si mai e ceva. Daca aceste greseli nu au fost sanctionate pe masura, pot sa ma gandesc la faptul ca nu au fost intamplatoare, nu-i asa? Sau o iau altfel: ce a patit Coltescu pentru cat a gresit si ce au patit altii care au gresit infinit mai mult si mai grav. Hai sa fim seriosi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.