Patronul echipei FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca nu va accepta hotararea TAS de a penaliza clubul banatean, va ataca decizia si chiar va cere dezafilierea FRF de la FIFA, toate acestea pentru a scapa fotbalul romanesc de "o sleahta" condusa de presedintele FRF, Mircea Sandu, potrivit NewsIn

"O sa atacam decizia de a fi depunctati la tribunalul arbitral in aceasta saptamana. Daca se va dovedi ca actul emis de FRF nu era in regula, este imposibil ca FRF sa nu fie dezafiliata, iar noi asta vom cere. Se va dezafilia si vom scapa de o sleahta sondusa de Mircea Sandu, dar nu trebuie sa ne temem, pentru ca a doua zi putem afilia o alta federatie, mai curata, si care sa fie in regula din toate punctele de vedere. Fotbalul nu se termina la Mircea Sandu, este un mod sa scapam de acest organism mafiot", a declarat Marian Iancu, care a adaugat ca dreptatea este de partea timisorenilor, pentru ca FRF "a actionat marsav si a prezentat trunchiat realitatea".

Reprezentatntul Primariei Timisoara, secreatrul general Ioan Cojocar, a prezentat un scurt istoric al echipei din Timisoara, urmarind sa demonstreze ca echipa lui Claudio Zambon nu este singura afiliata la FRF si continuatoare a palmaresului Asociatiei create de Viorel Boit, asa cum a declarat reprezentatntul FRF, Dan Cristea, in cadrul unei conferinte de presa de vinerea trecuta.

"Zambon a venit in 2000, cand noi nu mai puteam sustine financiar echipa si a preluat clubul. A luat niste jucatori, a investit putin, apoi, dupa un timp, nu a mai finantat echipa. Atunci, am incetat orice colaborare cu el, la cererea dansului, pentru ca a zis ca nu mai poate sa investeasca. In 2002, a aparut domnul Andrei Constantin, impreuna cu inca vreo doi investitori, si s-a creat FC Poli 2002 Timisoara, echipa care a fost afiliata si care a primit din partea FRF toate avizele, toate sub semnatura lui Kassai. In martie 2003, s-a dat o dovada de catre FRF prin care se spune ca FC Poli 2002 Timisoara a fost afiliata si este continuatoare a asocietiei infiintate de Viorel Boit, si deci detine palmaresul. De asemenea, in aprilie, a mai fost emis un document care atesta acelasi lucru. Cu toate acestea, in 2003, presedintele AJF Timis a acordat afilierea provizorie echipei lui Zambon, chiar daca aceasta echipa nici macar nu era infiintata. Deci echipa lui Zambon nu avea cum sa aiba plamaresul cand ea nici macar nu activa in nicio competitie. Mai mult, FRF a recunoscut in 2007 ca palmaresul apartine asociatiei, sentinta care a si fost pusa in executare de Comitetul Executiv al FRF".

Marian Iancu a intervenit si a precizat ca TAS nu ar fi dictat decizia de depunctare, daca in documentul trimis de Adalbert Kassai la FIFA, ar fi fost trecuta istoria completa a echipei si s-ar fi tinut cont de toate documentele: "Aceste acte nu apar in scrisoarea pe care domnul Kassai i-a dat-o lui Zambon. Sper ca secretarul general al FRF sa fie amnezic si sa nu fi facut toate aceste lucruri din interes. Daca in scrisoarea trimisa la FIFA se facea referire la documentele pe care le-am prezentat, atunci judecatorul de la TAS ar fi luat hotararea cu adevarat in cunostinta de cauza. Cei din FRF puteau macar sa aiba decenta sa spuna ca au trimis un dosar incomplet, nu sa vina si sa minta cu nerusinare. Ne fac sa credem ca au un interes, ca sunt un grup infractional care vrea ca noi sa ne ducem umilinta pana la capat".

Patronul echipei FC Timisoara a mai spus ca Adalbert Kassai a eliberat acel document, desi o instanta judecatoreasca din Romania a dat o sentinta definitiva si irevocabila prin care se dovedea ca nu clubul lui Zambon are palmaresul, ci formatia nou infiintata, Poli 2002 Timisoara, care era continuatoare asociatiei non-profit creata de Viorel Boit. Iancu a mai afirmat ca decizia de penalizare a clubului banatean nu a fost luata in cunostinta de cauza de forul international, pentru ca, desi judecatorii de la TAS aveau la dispozitie toate actele, ei nu putea sa treaca peste un document emis de FRF care atesta ca Zambon detine palmaresul. "Cei de la TAS au fost corecti, iar in decizia pe care au luat-o spun ca s-au bazat exclusiv pe scrisoare trimisa de Kassai, deci nu are el cum sa spuna ca acel act pe care i l-a dat lui Zambon nu are legatura cu palmaresul".

Marian Iancu a reiterat apoi ideea ca se va retrage din fotbal, insa va incerca sa gaseasca o solutie ca echipa sa nu se desfiinteze: "Cei care investim la Timisoara ne vom retrage pentru ca asa este normal. Ne vom vinde actiunile, dar nu stiu daca echipa va intra pe teren etapa viitoare. Societatea pe actiuni se poate autofinanta si, cel mai probabil, vom gasi o solutie inteligenta ca echipa sa mearga mai departe. Suntem in discutii cu anumiti oameni de pe plan local pentru preluarea echipei, dar nu pot da mai multe detalii". Iancu a lasat insa se se inteleaga ca ar putea reveni in fotbal, daca se va produce o schimbare la nivelul conducerii FRF: "Dupa ce lucrurile vor intra pe un fagas normal, adica sa dispara tot ce este acum in fotbal, se poate sa revenim ca investitori. FRF trebuie sa isi ceara scuze pentru suferinta la care a supus Banatul fotbalistic, iar daca acest lucru se intampla si vor incerca sa ne ajute, vom da inapoi".

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea pachetului majoritar al clubului este cel al omului de afaceri Ovidiu Tender, prieten si partener de afaceri cu Marian Iancu, care si-a aratat disponibilitatea de a prelua echipa.

Finantatorul echipei de pe Bega a spus ca prefera sa iasa din fotbal pentru a duce un razboi cu FRF, doar pentru ca pe plan sportiv nu poate face fata. "Cei de la FRF sunt mult mai puternici decat mine, iar eu joc pe terenul lor. Au mai multe conexiuni, au mai multa experienta si ma pot strivi. Trebuie sa ma mut pe un teren unde suntem egali si unde putem sa ne batem. In fata unui judecator lucrurile vor sta altfel. Mi-e greu si aproape ca am cedat, dat cu toate acestea nu voi face acest lucru, pentru ca nu pot fi umilit", a declarat Iancu.

Referitor la sumele de bani pe care i le-ar fi dat presedintelui FRF, Mircea Sandu, Iancu a spus: "Eu nu i-am oferit bani lui Mircea Sandu, am cedat unui santaj, dar nu am dovezile necesare sa arat ca am dat bani. Tot ce pot sa fac este sa il chem la detectorul de minciuni. Nu am mai fost 'aliniat' si poate de aceea i s-a dat acel act lui Zambon. Poate daca as fi continuat sa cedez santajului, nu s-ar fi ajuns aici".

Comitetul Executiv al FRF a decis, joia trecuta, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana a fost penalizata cu sase puncte, pentru ca a folosit culoarea violet, desi acest lucru ii era interzis. De asemenea, gruparea de pe Bega are un termen de 10 zile sa isi schimbe culorile sau CEx al FRF ar putea decide excluderea echipei din campionat. In urma deciziei, FC Timisoara a cazut pe locul 11 in clasamentul Ligii I si mai are doar sapte puncte.

In urma acestei decizii, Marian Iancu a anuntat ca nu va mai finanta echipa si se va retrage din fotbal pentru a putea demasca "mafia" din fotbalul roma nesc, condusa de Mircea Sandu. Patronul timisorenilor l-a acuzat pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, ca a emis documente false, in baza carora TAS a luat decizia de penalizare a clubului, iar pe Mircea Sandu l-a acuzat de complicitate.

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa de vinerea trecuta, documentele pe care presedintele CA al lui FC Timisoara, Marian Iancu, l-a acuzat ca le-a falsificat in cazul palmaresului gruparii de pe Bega. Secretarul general al FRF a spus ca nu se face vinovat de decizia pe care TAS a luat-o in cazul echipei de pe Bega, singurii vinovati fiind cei de la Timisoara pentru ca nu au luat toate masurile pentru a evita o astfel de penalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.