In mod oficial, PSD a pierdut si ultima functie importanta pe care o detinea in Parlament, presedintia Senatului ce a dus la caderea opozitiei?

Cel mai evident raspuns si cel real este simplu: batalia orgoliilor.

De dragul exilarii politice a lui Mircea Geoana, care nu convenea conducerii partidului, PSD a preferat sa renunte si la ultima functie importanta pe care o detinea in Parlament, sub pretextul unei sperante false de rocada cu Titus Corletean.

Cu toate ca Victor Ponta striga in gura mare ca potrivit Constitutiei, functia revine PSD-ului, se pare ca votul din Senat i-a dovedit contrariu, in functie fiind ales Vasile Blaga, reprezentantul PDL. Astfel, PDL a pus stapanire acum pe intregul parlament, detinand atat conducerea Camerei Deputatilor cat si cea a Senatului.

  • Greseala fatala

Este totusi uimitor ca Victor Ponta, de dragul obtinerii controlului absolut in interiorul PSD, a preferat sa renunte la Senat.

Cu toate astea, se pare ca liderul social-democratilor si-a dat seama de greseala facuta, insa prea tarziu, si a incercat sa isi spele cat de cat obrazul rusinii, tocmai inaintea votului din Senat.

Pe noi nu ne intereseaza Senatul, ci presedintia”, a spus Ponta, facand aluzie la intentia de suspendare a lui Traian Basescu.

Intentie care probabil va ramane doar la acest nivel de acum inainte. Daca, prin absurd, suspendarea va strange suficiente voturi, cine va urma la presedintie? – Bineinteles, presedintele Senatului, al doilea om in stat – asa ca Ponta viseaza degeaba, sau poate spera la alegeri anticipate.


Practic niciuna, tinand cont ca votul majoritar in Parlament apartine aliantei PDL-UDMR-UNPR.

Din aceasta cauza, initiativa USL nu are un viitor prea stralucit, decat daca reusesc sa ii convinga pe cei din UDMR sa se alature demersului, insa sansele sunt foarte slabe, din moment ce PDL face tot posibilul sa ii pastreze pe unguri multumiri la putere.


Potrivit sefului Senatului revocat, alianta Ponta-Antonescu nu mai are viata lunga, din cauza greselii PSD de inmanare, fara lupta, a celei de-a doua functii in stat puterii.
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Potrivit lui Geoana, nicio propunere a opozitiei nu va mai avea nicio sansa de trecere in Senat, iar “suspendarea presedintelui” va ramane doar la stadiul de vis frumos al opozitiei, care va trebui sa astepte viitoarele alegeri pentru a-si recapatat cuvantul in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.