In urma votului din Senat, candidatul PDL, Vasile Blaga, a fost desemnat noul sef al Senatului, in locul lui Mircea Geoana.

Vasile Blaga ocupa acum locul lasat vacant saptamana trecuta de Mircea Geoana, in urma suspendarii sale din PSD si totodata si din Senatul Romaniei.


Vasile Blaga a fost ales, luni, in functia de presedinte al Senatului, obtinand 69 de voturi "pentru", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Titus Corlatean, candidatul sustinut de opozitie, a fost votat de 63 de senatori.

Alte doua voturi au fost anulate.

Pentru alegerea presedintelui Senatului erau necesare 68 de voturi, adica majoritatea celor 134 de senatori prezenti.

  • PSD ataca votul din Senat

Senatorul PSD Titus Corlatean a declarat, luni, ca grupul sau va ataca la Curtea Constitutionala decizia prin care Vasile Blaga a fost numit in fruntea Senatului, mentionand insa ca il felicita pe democrat-liberal pentru rezultatul obtinut la vot in plen.

"Grupul va ataca la Curtea Constitutionala aceasta decizie care incalca practic dreptul PSD de a desemna o persoana la conducerea Senatului", a spus Corlatean, adaugand ulterior ca juristii partidului vor face, marti, demersurile necesare.
El a adaugat insa ca il felicita pe Vasile Blaga, daca CC va respinge aceasta cerere.

"Il felicit si ii urez succes in interesul Senatului si pentru imaginea acestuia", a spus Corlatean.

  • Cine este Vasile Blaga?

Vasile Blaga a asteptat de mult acest moment de reintoarcere intr-o functie de conducere, de cand si-a dat demisia de la Ministerul de Interne, in septembrie 2010.

De-a lungul timpului, Vasile Blaga, a ocupat functii precum: Ministru de Interne in Cabinetul Tariceanu, in perioada decembrie 2004 si aprilie 2007. Intre decembrie 2008 si aceeasi luna in 2009, Vasile Blaga a fost desemnat Ministrul Dezvoltarii, in Cabinetul Boc 1.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Vasile Blaga s-a nascut in data de 26 iulie 1956 in localitatea Petrileni, Bihor. A absolvit in anul 1981 cursurile Facultatii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic “Traian Vuia” din Timisoara, obtinand calificarea de inginer mecanic.

Dupa absolvirea facultatii, intre anii 1981-1990, a ocupat diverse functii, inclusiv pe cea de director comercial in cadrul Intreprinderii Mecanice Hiperion din orasul Stei, judetul Bihor. A ocupat functiile de presedinte al CFSN (Consiliul Frontului Salvarii Nationale) Stei si vicepresedinte al CFSN Bihor pana in anul 1991, cand a devenit presedinte al FSN Bihor.

Vasile Blaga este membru fondator al Partidului Democrat, transformat ulterior in PDL.

Geoana nu a putut vota pentru noua conducere a Senatului

Ce primeste UDMR pentru sprijinirea PDL?

Ponta: USL nu vrea Senatul, ci presedintia

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.