Mircea Geoana a tinut, luni, un discurs in plenul Senatului, in care le-a multumit colegilor sai pentru colaborare cat timp a fost presedintele acestui for legislativ si si-a cerut scuze ca nu a participat la alegerea succesorului sau, sustinand ca, politic si uman, nu poate face acest lucru.

"Doresc, in acest moment, sa va spun cateva cuvinte de multumire si de apreciere pentru munca pe care am facut-o impreuna timp de trei ani, sa va spun ca a fost un privilegiu sa lucram impreuna, ca a fost pentru mine o onoare sa reprezint institutia noastra si ca am gasit, dincolo de patima politica, in Senat, intelepciune, profesionalism si servirea interesului public. Au fost perioade agitate in viata ultimilor trei ani in Senat, au fost majoritati care s-au schimbat. Probabil ca lucrurile nu se termina aici. Au fost situatii de multe ori conflictuale, interese divergente intre partide, intre putere si opozitie, dar cred ca am reusit impreuna si vreau sa va multumesc pentru ca, chiar si atunci cand au fost momente mai intense, mai incandescente, tonul conversatiei a ramas civilizat, respectul fata de institutie si fata de colegi a ramas intact", a spus Mircea Geoana, citat de MEDIAFAX.

El a mai a spus ca in Romania exista un paradox al democratiei.

"Ceea ce nu reuseste majoritatea, reuseste opozitia. Suntem, intr-adevar, o democratie perpetuu originala, cum ar spune un clasic in viata", a continuat Geoana.

Ponta: USL nu vrea Senatul, ci presedintia

"As vrea sa ma scuz pentru faptul ca nu voi participa la acest vot. Cred ca intelegeti ca sunt intr-o situatie aproape imposibila - inca nu s-a inventat un aparat de vot cu vot negativ la doua butoane. Cred ca acest lucru il intelegeti. Sa ma scuzati ca nu particip la acest vot important. Nu este un gest de suparare, dar politic si uman nu am cum sa prefer pe cineva din partea majoritatii sau sa prefer pe cineva care a pornit o actiune pe care o consider in continuare ca fiind deplasata si cu consecinte pacatoase", a precizat fostul presedinte al Senatului.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Ce primeste UDMR pentru sprijinirea PDL?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.