PDL a decis sa il propuna pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al Senatului si va merge luni cu aceasta varianta in coalitie a declarat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

"Astazi am stabilit la nivelul liderilor PDL ca varianta pe care o propunem este Vasile Blaga. Cu aceasta varianta mergem maine in coalitie", a declarat Frunzaverde, duminica seara, pentru MEDIAFAX.

  • Boc il confirma pe Blaga

Premierul Emil Boc a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca optiunea PDL pentru presedintia Senatului este Vasile Blaga si ca urmeaza sa fie discutata cu partenerii de coalitie si in cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea sustine aceasta candidatura in plen.

"In privinta presedintelui Senatului, optiunea PDL este Vasile Blaga. Urmeaza acum sa fie discutata cu partenerii de coalitie si in cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea sustine aceasta candidatura mai departe in plenul Senatului", a precizat Emil Boc.

El a fost intrebat daca se mai poate schimba ceva, Emil Boc a raspuns: "Repet, optiunea PDL este Vasile Blaga. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare".

BPN al PDL a decis in unanimitate sa sustina candidatura lui Vasile Blaga pentru functia de presedinte al Senatului, a anuntat vicepresedintele PDL Traian Igas.

La randul sau, vicepresedintele Elena Udrea a precizat ca in coalitie s-a decis sa fie sprijinit candidatul PDL.

Ea a spus ca pana acum in partid s-a discutat despre Vasile Blaga si Radu Berceanu ca posibili candidati la sefia Senatului si ca BPN urmeaza sa decida asupra unui nume.

Elena Udrea a sustinut ca la coalitie UDMR nu a venit cu un nume de candidat.

Intrebata daca UDMR a cerut ceva in schimb pentru sustinerea candidatului PDL, Udrea a raspuns: "Pana acum, nu".

  • UDMR preia sefia SGG

PDL a dat UDMR sefia SGG. In schimb, UDMR il sustine pe Vasile Blaga la sefia Senatului. Liderii UDMR se consulta la aceasta ora.

Mircea Geoana a fost revocat, miercuri, din functia de presedinte al Senatului, plenul acestei Camere aproband hotararea de incetare a mandatului cu 112 voturi "pentru", 5 abtineri si 2 voturi "impotriva".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Ulterior, Petru Filip (PDL) a fost desemnat presedinte interimar al Senatului pana la alegerea unui nou presedinte.

In aceasta dimineata, coalitia urmeaza sa discute despre desemnarea unui candidat comun la presedintia Senatului, in conditiile in care PDL a sustinut ca functia trebuie sa ii revina insa si UDMR a evocat posibilitatea de a revendica postul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.