Liderii USL au anuntat, luni, ca declanseaza procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a sustinut ca acest demers al USL "nu e un moft, nu e o inventie de agenda".

El a adaugat ca este constient de faptul ca "este o lume in care politicienii i-au obisnuit pe toti cu demersuri care sa insemne altceva".

"Convingerea noastra foarte ferma e ca in Romania s-a petrecut in afara Constitutiei un proces de grava erodare a statului de drept, de substituire a institutiilor acestui stat de drept si, practic, vointa si actiunea politica s-au concentrat in mod neconstitutional in mana unui singur om", a sustinut Antonescu.

Crin Antonescu a precizat ca aceasta inseamna cativa pasi, primul dintre acestia fiind desemnarea, luni, de catre Birourile politice ale fiecarei formatiuni din Uniune a membrilor comisiei care va redacta cererea de suspendare.

"Probabil intr-o saptamana vom avea acest document finalizat", a mentionat Antonescu, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca, ulterior, va avea loc o discutie in grupurile parlamentare reunite si, daca grupurile vor asuma aceasta propunere, aceasta va fi initiata, pe traseul parlamentar stabilit de Constitutie.

Crin Antonescu a mai spus ca USL isi propune sa initieze o larga dezbatere publica in legatura cu acest act politic si, in cursul acestei dezbateri publice, in functie de calendarul ce va fi stabilit, sa se incerce conturarea in jurul acestui demers a unui larg curent public.

  • UDMR nu se implica

Marko Bela a spus ca subiectul suspendarii sefului statului nu a fost discutat in cadrul UDMR, insa crede ca raspunsul este "clar".

"Noi in acest moment suntem in coalitie cu PDL, adica cu partidul presedintelui Traian Basescu. Cred ca raspunsul este clar", a afirmat Marko Bela.

"Este un demers iresponsabil, cu sanse zero de reusita", a declarat Emil Boc, dupa sedinta BPN al PDL, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.