Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 1 – 3 august 2008 expozitia cu vanzare de podoabe, cristale si geme "Vara cristalelor".

In cadrul acestei expozitii vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale, precum si esantioane de cristale, geme si roci apartinand colectionarilor Asociatiei Mineralogilor Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania.

Vizitatorii vor avea ocazia sa admire si sa achizitioneze unicate de o deosebita valoare stiintifica provenite din regiunile miniere Oas-Baia Mare, Brad, Rosia Montana, Moldova Noua, Ocna de Fier, Oravita, dar si din cele mai indepartate colturi ale lumii: Brazilia, Chile, S.U.A, Canada, Egipt, Madagascar, India, Australia.

Expozitia se constituie intr-o actiune educativ-stiintifica, oferind publicului larg posibilitatea cunoasterii frumusetilor geologice ascunse ale subsolului romanesc. Totodata, scopul expozitiei este si acela de a reuni oameni de stiinta si colectionari din toata tara, in vederea perpetuarii acestei preocupari de recoltare si valorificare estetica si economica a resurselor minerale existente in Romania.

Expozitia este deschisa zilnic, in perioada 1 – 3 august, in intervalul orar 10.00 – 18.00. Pretul de acces este de 6 lei/adult si 3 lei/redus.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.