Filmul 'Restul e tacere', in regia lui Nae Caranfil a primit marele premiu pentru lung metraj, Trofeul Marii Negre, la cea de-a treia editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti – IPIFF 2008, desfasurat la Constanta, informeaza NewsIn

Gala decernarii premiilor a avut loc, sambata seara, la Teatrul National din Constanta, iar gazda evenimentului a fost actrita Maia Morgenstern. Spectatorii prezenti au putut viziona si filmele de scurt metraj premiate la aceasta editie a IPIFF 2008.

Marele Premiu pentru lung metraj, Trofeul Marii Negre, a fost inmanat de directorul Centrului National al Cinematografiei, Eugen Serbanescu, premiul pentru "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil, fiind oferit producatorului acestui film, Cristian Comeaga.

Trofeul Marii Negre pentru film de animatie a fost acordat filmului Danseaza cu Diavolul / Dance with the Devil (Germania 2008, r. Viola Baier), iar Trofeul Marii Negre pentru cea mai buna imagine a ajuns la Patru Paunescu pentru filmul Scurta revedere. Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun scenariu a fost obtinut de Carola Diekmann, pentru filmul Landgang (Germania 2007), Trofeul Marii Negre pentru cea mai buna regie Ivanei Mladenovic, pentru filmul Milkyway, iar Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun film a fost acordat lui Vlad Fenesan – regizor pentru filmul Scurta revedere.

La competitia de scurt metraj fictiune, Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun film de fictiune a fost acordat producatorilor An Larssen si Ief Stuyvaert pentru filmul A Day In A Life (Belgia 2007, r. Nicolas Daenens) si lui Vivi Dragan Vasile - producator, pentru filmul La drumul mare (Romania 2007, r. Gabriel Sarbu).

La competitia de lung metraj, Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun film documentar a ajuns la Thomas Ciulei, producator pentru filmul Podul de Flori, iar marele premiu IPIFF 2008, Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun film de lung metraj de fictiune a fost acordat de juriu lui Cristian Comeaga, producator pentru filmul "Restul e tacere".

Premiul Criticii a fost obtinut de Radu Gabrea, producator, pentru filmul Cautandu-l pe Schwartz: Romania! Romania! Partea a doua, premiul Consiliului Judetean Constanta a fost acordat lui Stefan Stuckert, producator, pentru filmul Medium Rare, premiul publicului lui Sergiu Nicolaescu, regizor pentru filmul Supravietuitorul, iar premiul de excelenta pentru contributia adusa la filmul romanesc a fost dat lui Andrei Blaier.

La finalul Galei de decernare a premiilor, organizatorul festivalului, Cristian Zgabercea a anuntat, ca, de anul viitor va mai exista in judetul Constanta un nou festival, dedicat filmelor studentesti.

A treia editie a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti - IPIFF 2008 s-a desfasurat, intre 14-20 iulie, in Constanta si Mamaia. IPIFF 2008 a fost organizat de Consiliul Judetean Constanta si produs de Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania - UPFAR cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.