Vaio FW va fi disponibil din luna august, la preturi incepand cu 1059$. Am facut referire la MacBook deoarece FW se aseamana destul de mult la exterior cu modelele Apple. Sony a adus desigur numeroase elemente originale, insa tastatura este clar "imprumutata".

Display-ul de 16.4 inci reprezinta la Vaio FW cireasa de pe tort. Construit special pentru a fi cat mai "wide", acesta afiseaza filmele la un aspect ratio 16:9 si o rezolutie de 1600 x 900 pixeli. Daca nu filmele te intereseaza (chiar daca Sony pentru filme a creat FW), afla ca poti pune doua pagini, una langa alta, usurandu-ti munca in diverse aplicatii.

Exteriorul este finisat impecabil. Rama display-ul contine pe o parte mufa DC-IN, iar pe cealalta parte butonul Power On/Off, care poate fi iluminat in diverse culori. Superior de tastatura se gasesc taste shorcut pentru controlul playerului multimedia.

Frontal, Sony a pus jack-urile audio, cititorul de carduri MS/SD si comutatorul WiFi a/b/g/n. Partea laterala dreapta contine 3 porturi USB 2.0 si unitatea optica Blu-ray RW. Partea laterala stanga contine porturile Ethernet, modem, VGA, HDMI, IEEE 1394 si slotul ExpressCard34.

La interior, Vaio FW poate contine procesoare Core 2 Duo de la 2.26 Ghz pana la 2.80 Ghz (P8400-T9600), memorii RAM de pana la 4 GB si HDD-uri cu o capacitate maxima de 400 GB. Placa video GMA 4500MHD este integrata in chipul Intel GM45 Express, fiind optimizata pentru filmele high definition.