LifeStar 3 Iulie 2008 17:45
Inregistrarea unui interviu luat in 1964 fostilor Beatles, John Lennon si Paul McCartney, a fost descoperita intr-o cutie metalica pentru pastrat pelicule, intr-un garaj din sudul Londrei, de un cinefil, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Cutia ruginta in care se gasea inregistrarea se afla printre alte 64 astfel de recipiente pentru pastrat pelicule, toate neetichetate. Postul de radio BBC a difuzat marti interviul, pentru prima data dupa inregistrarea sa in 1964, de catre televiziunea scotiana STV.

Materialul video are o durata de noua minute si ii prezinta pe John Lennon si Paul McCartney, intervievati separat de Ringo Starr si George Harrison. Lennon si McCartney isi amintesc de prima data cand s-au intalnit, la 13 ani, si de cum compuneau cantece impreuna.

"Cantam in parcul satului unde locuiam, in afara Liverpool-ului, intr-un grup de skiffle" - muzica popularizata in Marea Britanie in anii '50, cantata la chitare si la instrumente improvizate, explica Lennon. "Si el (McCartney) a venit si asa ne-am intalnit".

McCartney a spus ca atunci cand compuneau impreuna cantece, le scriau adesea pe cate un pian vechi, sau pe chitare, pe tot ce ii inconjura. "In general, ne asezam si incercam sa scoatem ceva cat mai repede", a precizat McCartney. "Dar, inca o data, nu exista formula. El (Lennon) putea veni cu ceva deja terminat, dar spuneam totusi ca am compus amandoi", mai spune Paul McCartney.

Suportul inregistrarii video se afla in prezent in arhive, iar BBC a postat documentul pe site-ul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.