Festivalul Pensinsula, care din 2003, de la infiintare, are loc la Targu Mures, ar putea fi mutat, de anul viitor, afirma organizatorii evenimentului.
Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului "Peninsula", a declarat, sambata seara, pentru MEDIAFAX ca organizatorii evenimentului au avut cateva discutii cu municipalitatea din Cluj Napoca, in vederea mutarii evenimentului de la Targu Mures.

Potrivit acestuia, au fost analizate "cinci-sase" posibile locuri de desfasurare a festivalului, incepand cu anul viitor, insa nu a fost luata inca o decizie.

"Oficial, va pot declara ca sunt mai multe variante pentru desfasurarea evenimentului, anul viitor, printre care si o posibila mutare la Cluj. Am avut intrevederi cu conducerea orasului (Cluj Napoca - n.r.), dar nu e nimic sigur, nu am finalizat discutiile. Exista posibilitatea sa mutam festivalul. (...) Clujul are destul de multe avantaje. Nu este nimic sigur. La Cluj ar fi cinci-sase locatii posibile, se pare ca cea de pe Valea Garbaului ar fi ideala. O alta varianta ar fi ramanerea la Targu Mures, in aceeasi locatie de langa Complexul de Agrement si Sport Muresul", a spus Balazsi Pal Elod.

Acesta a precizat ca motivul este legat de dorinta organizatorilor de a "creste" evenimentul.

"Motivele sunt multiple: vrem ca festivalul sa creasca, sa devina si mai mare. Nu toate conditiile sunt optime ca sa se intample acest lucru la Targu Mures. In acest an, cand am avut a zecea editie, am simtit ca s-a ajuns intr-un punct mort", a afirmat Balazsi, precizand ca la editia din acest an au fost aproape 80.000 de participanti.

Festivalul "Peninsula" (Felsziget) a debutat in 2003 la Targu Mures, avand ca organizatori si finantatori o parte dintre organizatorii si finantatorii Festivalului "Sziget" din Ungaria.

Festivalul "Peninsula" este finantat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestarii ridicandu-se in mod obisnuit la peste un milion de euro anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.