Cariera impresionanta a renumitului regizor francez Claude Lelouch va fi celebrata la Festivalul International de Film Transilvania.

Cineastul va primi Premiul pentru intreaga cariera/ Lifetime Achievement Award in cadrul proiectiei speciale a filmului sau, "Un barbat si o femeie", organizata in onoarea sa, pe 6 iunie.

Trei dintre cele mai apreciate filme ale sale vor fi proiectate, cu aceasta ocazie, in secțiunea 3X3, spectatorii fiind invitati sa-i (re)vada, in cadrul unei proiectii speciale, pe Anouk Aimée si Jean-Louis Trintignant in celebrul "Un barbat si o femeie/ Un homme et un femme", premiat cu Palme d’Or si cu doua Oscaruri, in 1966.

Lelouch a colaborat de-a lungul timpului cu nume ca Yves Montand, Lino Ventura, regretata Annie Girardot (omagiata la TIFF 2005), Jean-Paul Belmondo, Fanny Ardant, Jeremy Irons, Claudia Cardinale, Anne Parillaud.

A mai regizat, printre altele, Mizerabilii/ Les miserables, Barbati, femei, mod de folosire/ Hommes, femmes, mode d’emploi sau Viata unui copil rasfatat/ Itinéraire d'un enfant gaté. In 2009, a filmat la Bucuresti Iubiri din trecut/ Ces amours-là, o comedie muzicala cu Audrey Dana și Anouk Aimée in distributie, un proiect amplu si un demers nostalgic care a parcurs cei peste 40 de ani de cinema ai lui Claude Lelouch.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.