Cantareata de jazz americana Abbey Lincoln, militanta pentru drepturile civile, a murit la varsta de 80 de ani, informeaza AFP.
Abbey Lincoln a murit sambata, intr-un azil din New York, potrivit nepoatei sale Evelyn Mason. Cauzele mortii nu au fost precizate, dar artista avea probleme de sanatate, potrivit MEDIAFAX.
Lincoln a cunoscut succesul in anii 1950 si 1960. Dupa ce a luat o pauza in anii 1970, cantareata s-a intors pe scena cativa ani mai tarziu.

Primul sau album, "Affair... a Story of a Girl in Love", a fost lansat in 1956 si a devenit imediat un mare succes. In acelasi an, Lincoln a aparut in primul sau film, "The Girl Can't Help It".

Cantareata a inceput sa militeze pentru drepturile civile dupa casatoria sa, din 1962, cu Max Roach, unul dintre primii artisti care a experimentat ritmul bebop si militant pentru drepturile omului. In 1968, Abbey Lincoln a jucat in comedia romantica "De dragul lui Ivy/ For Love of Ivy", alaturi de Sidney Poitier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.