Trupa britanica Smokie - autoarea unor hituri precum "Living Next Door to Alice" si "Lay Back in the Arms of Someone" - va concerta pe 1 iulie la Sala Palatului din Bucuresti. Smokie a mai fost in Romania in 1999, cand a sustinut doua concerte la Cluj-Napoca. De data asta, Terry Uttley (voce, chitara bas), Mike Craft (voce), Mick McConnell (chitara solo), Steve Pinnell (tobe) si Martin Bullard (clape) vin la sarbatorirea a 15 ani de la infiintarea RTC Holding.

Concertul din Romania figureaza pe o agenda destul de plina a trupei in lunile iunie si iulie, cu spectacole in Irlanda, Norvegia, Germania, Suedia si Austria, potrivit site-ului www.smokie.co.uk. Masina de hituri Smokie s-a pus destul de greu in miscare in anii '70, dar in cele din urma Terry Uttley, Chris Norman, Alan Silson si Pete Spencer au spart gheata cu "If You Think You Know How To Love Me".

Erau la Paris pentru a inregistra cel de-al doilea album cand au aflat ca acest single a inceput sa se vanda bine in Marea Britanie. Urmatorii cinci ani si i-au petrecut facand turnee in toata lumea si adunand discuri de platina si aur. Dupa o perioada de despartire, in care fiecare s-a ocupat de alte proiecte, membrii trupei s-au reunit in 1986, initial doar pentru un concert de binefacere. Au urmat noi turnee, pana cand Chris Norman a renuntat in favoarea carierei solo. Locul lui a fost luat de Alan Barton, care a murit in 1995 intr-un accident de masina. In ciuda unor alte schimbari de componenta, trupa a reusit sa-si continue drumul, avand avantajul unei experiente indelungate in concertele live.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.