In cursa pentru Casa Alba, senatorul Barack Obama ocupa primele locuri in sondajele de opinie, inainte de alegerile primare de maine din New Hampshire.

Barack Obama, invingator si in Iowa, este creditat cu 39% dintre intentiile de vot, in timp ce rivala sa, Hillary Clinton, cu doar 29%. Potrivit unui sondaj Gallup, citat de AFP, diferenta dintre cei doi candidati este chiar mai mare, ajungand la 13 procente (41% fata de 28%)., informeaza EVZ.

Constienta ca pierde teren, fosta prima-doamna l-a atacat pe Obama, despre care a spus ca este doar un bun vorbitor. Democratii trebuie sa aleaga „un presedinte care actioneaza, nu unul care se multumeste sa vorbeasca”, a declarat Hillary Clinton. Ea i-a cerut lui Barack Obama „sa separe retorica de realitate”.

Obama a replicat ca SUA au nevoie de un lider care "sa creada in ceea ce americanii pot realiza", si nu de unul care se opune schimbarii si care se concentreaza asupra "obstacolelor care impiedica sa fie facut ceea ce trebuie facut", relateaza Adevarul.

Cursa din randul taberei republicane in statul New Hampshire pare in acest moment sa fie in avantajul senatorului John McCain, care are un usor avans in sondaje si a facut o impresie buna in dezbaterile televizate de la sfarsitul saptamanii, relateaza BBC.

Dar toti candidatii stiu ca votul din New Hampshire este adesea greu de prezis. Participarea la vot a multor independenti poate aduce un rezultat neasteptat oricarui candidat care reuseste sa impresioneze, independent de apartenenta de partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.