Scutul antiracheta creat in prezent in Europa de Statele Unite ar putea destabiliza regiunea in cinci sau sase ani si constituie o amenintare pentru Rusia.

"Scutul antiracheta ar putea, pana in 2017 sau 2018, sa perturbe stabilitatea Europei si sa ameninte securitatea Rusiei", a declarat generalul, in urma unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia desfasurate la Bruxelles.

Scut antiracheta: Negocierile NATO-Rusia merg greu

Potrivit acestuia, Rusia si NATO inca mai au timp sa ia decizii coordonate pe aceasta tema, care constituie "piatra de temelie a relatiilor intre Rusia si Alianta".

"Dar noi nu putem astepta si este necesar (ca Moscova) sa defineasca masurile care pot fi luate", a adaugat Makarov, precizand ca partea rusa deja a informat colegii din NATO despre acest lucru, potrivit MEDIAFAX.

Scutul antiracheta din Romania a intrat in vigoare

In cursul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova si Washingtonul au convenit sa coopereze in domeniul scutului antiracheta european. Totusi, cele doua parti nu au reusit sa ajunga la un acord privind arhitectura viitorului scut. In plus, Statele Unite au refuzat sa ofere garantii in scris ca scutul nu va fi indreptat impotriva fortelor strategice ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.