Cea de-a 70-a aniversare a lui Kim Jong-il a fost marcata prin organizarea unei parade militare de amploare, la Phenian.

O parada militara de amploare se derula joi in capitala nord-coreeana Phenian, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a nasterii liderului sau defunct Kim Jong-il, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea din aceasta tara.

Aceasta ceremonie are ca scop sa demonstreze loialitatea Fortelor terestre, aeriene si Marinei fata de fiul lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, care i-a succedat tatalui sau, a precizat prezentatorul, scrie MEDIAFAX.

Parada, care nu a inclus armament greu, s-a desfasurat in piata din fata Palatului memorialului Kumsusan, din Phenian. In semn de omagiu fata de liderul defunct si tatal sau, fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, palatul a fost redenumit Palatul Kumsusan al Soarelui, a adaugat prezentatorul.

Kim Jong-un, noul lider nord-coreean, cu varsta sub 30 de ani, asista la parada, imbracat cu o haina neagra groasa, pe fondul temperaturii de circa zero grade.

Fostului lider i s-a acordat "titlul de generalisim al Republicii Democrate Populare Coreea" .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.