Kim Jong Il a fost imbalsamat de specialistii rusi care se ocupa de conservarea cadavrului lui Lenin.

Trupul neinsufletit al lui Kim Jong Il, liderul comunist care s-a aflat la conducerea Coreei de Nord pentru mai bine de 17 ani, a fost imbalsamat de o echipa de specialisti rusi care se ocupa de conservarea trupului lui Vladimir Lenin, expus intr-un mausoleu din Piata Rosie, relateaza Gandul.

Vladislav Kozeltsev, directorul Centrului pentru tehnologii biomedicale din Moscova, a fost invitat alaturi de echipa sa la Pyongyang pentru a se ocupa de trupul conducatorului nord-coreean.

Funeraliile "liderului iubit", cum il numeau nord-coreeni, au avut loc miercuri si au capatat o amploare deosebita, totul transformandu-se intr-o manifestatie bine orchestrata fata de putere.

Kim Jong-Il a a decedat din cauza unui "infarct miocardic sever si a unei crize cardiace", in trenul sau, in timpul uneia dintre deplasarile sale traditionale pe teren. Autoritatile statului comunist au decretat stare de doliu in perioada 17-29 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.