Pentru a-si arata loialitatea fata de dinastia comunista, nord-coreenii trebuie sa-si prezinte omagiile de trei ori pe zi fata de liderul defunct Kim Jong-il.

Dupa decesul in 1994 al tatalui lui Kim Jong-il, fondatorul Coreei de Nord Kim Il-sung, o singura plecaciune pe zi era suficienta pentru a-si dovedi devotamentul, a explicat Kim Young-soo, profesor de stiinte politice la Universitatea Sogang din Seul.

"Este ancorat in constiinta nord-coreenilor ca trebuie sa-si exprime durerea cat mai intens cu putinta atunci cand moare liderul lor suprem, pentru a evita orice suspiciune privind loialitatea lor", a declarat acesta.

Specialist pe tema Coreei de Nord, Young-soo a intervievat numerosi refugiati nord-coreeni despre regimul comunist de la Phenian, potrivit MEDIAFAX.

"Nord-coreenii stiu ca cu cat isi arata mai mult durerea cu atat este mai bine. Ceremoniile de doliu sunt intr-o anumita maniera constranse si organizate", a subliniat el.

  • Faptul ca autoritatile au cerut populatiei sa se incline de trei ori pe zi arata ca loialitatea fata de Kim Jong-il este mai slaba

Dupa anuntul decesului lui Kim Jong-il facut luni, televiziunea regimului comunist difuzeaza imagini cu nord-coreeni, civili si militari, devastati de durere.

Agentia de presa oficiala KCNA a dat asigurari ca cinci milioane de locuitori ai capitalei Phenian s-au inghesuit sa-i aduca un omagiu in 24 de ore. Populatia Coreei de Nord este de 24 de milioane de persoane.
Fiul cel mai tanar al lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, a fost desemnat nou lider al tarii, devenind al treilea nume din prima dinastie comunista a lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.