Aproximativ o treime din populatie are nevoie in continuare de ajutor de urgenta pentru a supravietui.

La mai mult de sase luni de la decretarea foametei in Somalia, ONU a anuntat ca situatia a luat sfarsit, desi starea tarii ramane in continuare critica. Recolta exceptionala din ultimele luni si cresterea masiva a asistentei umanitare au dus la ameliorarea situatiei.

Foametea viza, in vara anului 2011, doua regiuni din partea de sud a Somaliei, extinzandu-se apoi, spre toamna, in alte 8 regiuni ale tarii. ONU anuntase initial ca 750,000 de persoane sufereau de malnutritie, numarul scazand in luna noiembrie pana la 250.000.

In total sunt 2,34 milioane de somalezi care au nevoie de ajutor.

“Inca mai sunt 1,7 milioane de oameni in sudul Somaliei care se alfa intr-o situatie extrem de grea. Milioane de oameni inca au nevoie de alimente, apa potabila, adapost si asistenta medicala pentru a supravietui, iar noi ne asteptam ca situatia sa se agraveze in luna mai”, a precizat reprezentatntul ONU, Mark Bowden, potrivit guardian.

Ajutoarele au fost de folos in unele tabere din capitala tarii, pentru 180.000 de persoane, situatia imbunatatindu-se acolo, dar zonele cele mai afectate raman cele din centrul si sudul Somaliei, unde livrarea alimentelor este extrem de dificila.

Citeste si PE: 2014, anul european impotriva risipei alimentelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.