FIFA a decis sa doneze Comitetului International al Crucii Rosii un milion de dolari pentru a sprijini programele de ajutor pentru somalezii afectati de seceta si de conflictul din tara.

O treime din donatia FIFA va fi folosita pentru achizitionarea si transportul alimentelor, care vor reprezenta ratii standard pentru 25.000 de familii sau 150.000 de oameni pentru o perioada de o luna. Celelalte doua treimi vor sprijini activitatile Crucii Rosii in Somalia.

Crucea Rosie se asteapta sa ajute peste un milion de oameni in urmatoarele luni cu programe in sudul si centrul Somaliei, zone aflate in criza de alimente, relateaza MEDIAFAX.

FIFA s-a mai implicat in trecut in ajutorarea altor tari care au avut nevoie ca Japonia, Haiti, Pakistan, China, Chile sau tarile din sud-estul Asiei afectate de tsunamiul din decembrie 2004.


Doua regiuni din sudul Somaliei, aflate sub controlul insurgentilor islamisti shebab, unde se inregistreaza o seceta extrem de grava, sunt afectate de foamete, a anuntat ONU.


Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) din Somalia apreciaza ca aproximativ jumatate din populatia somaleza, adica 3,7 milioane de persoane, dintre care 2,8 milioane traiesc in sud, se afla, de-acum, intr-o situatie de criza.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.