Jurnalistii CNN au realizat un material despre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea si despre modul in care ne putem proteja de infectare.

Conform jurnalistilor CNN, procesul de determinare a cauzei imbolnavirii este rudimentar. Medicii le cer pacientilor informatii despre alimentatia pe care au avut-o in ultimele saptamani pentru a afla sursa imbolnavirii, insa acest lucru nu pare sa dea rezultate.

  • 60% dintre persoanele infectate sunt femei, iar 70% dintre persoanele care au avut complicatii ale bolii sunt tot femei.
  • Printre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea se numara crampe si dureri stomacale care pot dura aproximativ o saptamana.
  • In ceea ce priveste complicatiile bolii, acestea sunt mult mai grave: rinichii nu vor mai functiona, vor aparea cheaguri de sange si implicit vanatai pe corp.
  • Conform specialistilor, spalarea legumelor este suficienta pentru protejarea fata de infectarea cu bacteria E.coli.

"Normele de igiena obisnuite privind siguranta alimentara sunt suficiente pentru a evita infectiile", au declarat reprezentanti ai Laboratorului european de referinta pentru Escherichia coli (EHEC).

  • Bilantul deceselor legate de bacteria E.coli, revizuit la 23 in Germania

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile bavareze au avertizat marti Institutul federal sanitar Robert Koch (RKI) ca analizele nu confirma o legatura intre decesul unei victime si bacteria Eceh, a precizat o purtatoare de cuvant a institutului.

Cele doua noi victime semnalate in Saxonia Inferioara sunt doua femei, de 74 si 88 de ani, decedate pe 31 mai si 1 iunie avand simptome ale sindromului hemolitic si uremic. In afara de cele 23 de decese inregistrate in Germania, Suedia a raportat moartea unei persoane care vizitase Germania.

Pe de alta parte, autoritatile sanitare grecesti au anuntat marti ca au identificat o "bacterie compatibila" cu bacteria Eceh, la originea simptomelor unei turiste germane aflate in tara, dar care intre timp s-a intors in Germania in stare buna.

Citeste si:
Nu s-a depistat bacteria E.coli in alimentele copiilor din Arges si...
Nu s-a depistat bacteria...

Acest prim caz de contaminare de bacteria E.coli din Grecia a fost anuntat de Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor, Keelpno.

  • Germania nu se mai descurca cu E.coli!

Comisarul european pentru Sanatate, John Dalli, a cerut autoritatilor germane o cooperare mai stransa cu expertii straini pentru identificarea originii infectarii cu bacteria E.coli, relateaza AFP, citand un interviu publicat miercuri in cotidianul german Die Welt.

"Trebuie sa ne bazam pe experienta intregii Europe si chiar si (a expertilor) din afara Europei", a spus Dalli, potrivit unui comunicat publicat de Die Welt inainte de aparitia interviului.

"Subliniez in mod special cat de important este sa cooperam strans si sa impartasim cunostintele comune, pentru a pune capat cat mai rapid" imbolnavirilor cu E.coli enterohemoragica, a adaugat el.

Citeste si:
Dureri menstruale: 3 metode prin care poți diminua crampele abdominale
Dureri menstruale: 3 metode...

Conform Die Welt, UE vrea ca la ancheta pentru depistarea originii epidemiei sa participe si experti americani si japonezi.

Cotidianul german afirma ca diplomati europeni au criticat si chestionarele utilizate de autoritatile germane, considerate "foarte restrictive", deoarece se concentreaza doar asupra consumului unor anumite tipuri de legume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.