Un oficial republican se confrunta cu numeroase apeluri la demisie in California dupa ce a difuzat un montaj fotografic in care figura presedintelui Barack Obama este suprapusa peste fotografia unui pui de cimpanzeu.

Alice Huffman, presedintele NAACP, principala organizatie pentru apararea drepturilor civice ale afroamericanilor, a criticat fotografia si a cerut demisia autorului acesteia, Marilyn Davenport, membra a comitetului Partidului Republican din comitatul Orange (la sud de Los Angeles) si membra a curentului ultraconservator "Tea Party", relateaza AFP.

  • "Reprezentarea presedintelui in Statele Unite altfel decat ca o fiinta umana nu poate fi considerata decat rasista", declara ea intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Alte doua asociatii pentru apararea drepturilor civice s-au alaturat criticilor si i-au cerut lui Davenport demisia.

Fotografia, difuzata prin e-mail, are urmatoarea legenda: "Acum intelegem de ce nu exista un certificat de nastere", o referire la miscarea republicana care pune la indoiala nasterea presedintelui Obama in Statele Unite.

Luni seara, Davenport si-a prezentat scuzele, fara a demisiona insa. "Tuturor concetatenilor mei si tuturor persoanelor care au vazut e-mailul si care s-au simtit ofensate, le cer umil scuze pentru comportamentul meu imprudent".

Republicana asigura ca este "o crestina imperfecta care incearca sa dea ce este mai bun in ea pentru a-l slavi pe Christos" si promite sa nu mai faca vreodata "aceeasi greseala". Potrivit unuia dintre colegii sai republicani, Davenport ar fi primit amenintari cu moartea dupa aceasta polemica.

Presedintele comitetului republican din comitatul Orange, Scott Baugh, a condamnat vehement mesajul colegei sale. El a avertizat totusi ca legea californiana ii interzice sa o demita din functie.

"Tot ce pot face este sa adopt o rezolutie care condamna actele sale si sa o determin sa isi prezinte scuze si sa demisioneze", a declarat el.
Initial, Davenport a reactionat pe un ton glumet la aparitia acestui caz in presa locala. "Nu veti face un scandal din asta, nu? Dar in sfarsit! Toti oamenii care ma cunosc stiu ca nu sunt rasista. Era o gluma. Am prieteni de culoare", a declarat ea pentru cotidianul Orange County Weekly.

Citeste si:
9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale și peste 25 de...
9 zile dedicate fotografiei...

Citeste si: Donald Trump, candidat la presedintia SUA?

Obama vrea sa fie din nou presedinte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.