Presedintele SUA, Barack Obama, isi va anunta luni intentia de a candida la alegerile din 2012, potrivit reprezentantilor Partidului Democrat.

CNN a anuntat ca echipa care va conduce campania va prezenta documentele necesare inaintea Comisiei Federale de Alegeri, scrie El Mundo.

„Obama isi va lansa campania intr-un moment de consolidare economica, in timp ce Partidul Republican are un set de candidati, dar slab si fragmentat”, scrie jurnalul politic.

Daca aceasta candidatura va fi inregistrata aceasta saptamana, va fi putin mai devreme decat de obicei pentru un presedinte aflat la putere, fapt ce ii va da avantajul de a porni strangerea de fonduri pentru campania care se anunta a fi cea mai costisitoare din istoria Statelor Unite.

Campania lui Obama ar putea aduna 1.000 de milioane de dolari si „va avea bazele de date in Chicago, nu departe de cartelul general a campaniei din 2008”.

Se spera ca primul anunta va lua forma unui mesaj care va ajunge la alegatori.

„Site-ul lui Obama este gata, programul pentru donatii a fost testat, iar listele cu telefoane pentru a suna simpatizantii politici sunt pregatite”, adauga jurnalul.

CNN a afirmat ca presedintele a apelat telefonic principalii donatori de fonduri, iar luni, vicepresedintele Joe Biden va fi in New Hempshire pentru a se intalni cu grupurile care joaca un rol cheie in aceasta situatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.