Presedintele si premierul polonez nu vor mai avea voie sa calatoreasca la bordul aceluiasi avion, potrivit unor noi reglementari stabilite dupa accidentul aerian de la Smolensk din aprilie 2010, in care fostul presedinte Lech Kaczynski si-a pierdut viata.

Cancelariile Presedintelui, premierului si celor doua Camere ale Parlamentului au semnat un regulament potrivit caruia primilor patru oficiali de stat - presedintele, premierul, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului - nu li se va mai permite sa calatoreasca cu acelasi avion, transmite Radio Polonia in pagina online. [Relatiile ruso-poloneze "ingreunate" de tragedia de la Smolensk]

Cei patru oficiali nu vor avea voie sa fie insotiti de mai mult de trei subordonati. De asemenea, comandantii fortelor armate poloneze si peste jumatate din Cabinet si Consiliul National de Securitate nu mai pot calatori in prezent la bordul aceluiasi avion.

Accidentul de la Smolensk a provocat moartea a 96 de persoane, intre care numerosi membri ai elitei politice si militare din Polonia, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si:Polonia vrea reconstituirea accidentului de la Smolensk

Cenzura la Smolensk?! Ce are Moscova de ascuns?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.