Doi jurnalisti de la publicatia poloneza Nasz Dziennik au fost retinuti in Rusia in timp ce colectau date pentru un material despre accidentul aerian de la Smolensk, in care a murit fostul presedinte polonez Lech Kaczynski, informeaza site-ul postului Radio Polonia.

Cei doi jurnalisti se aflau la un complex al Fortelor Aeriene, cu care controlorii de trafic de la Smolensk au tinut legatura pe 10 aprilie 2010, relateaza MEDIAFAX. [Relatiile ruso-poloneze "ingreunate" de tragedia de la Smolensk]

Potrivit ziarului Nasz Dziennik, jurnalistii urmau sa realizeze un interviu cu generalul Andrzej Blasik, un expert legist.

Jurnalistii afirma ca nu au vazut niciun semn care ar fi interzis accesul in complex, dar au fost interpelati de doua persoane care i-au predat agentilor Serviciului Federal de Securitate (FSB). Echipamentele celor doi reporteri polonezi au fost confiscate.

Cei doi jurnalisti au fost eliberati dupa aproximativ cinci ore.

Citeste si: Polonia vrea reconstituirea accidentului de la Smolensk

Familia Kaczynski: Accidentul de la Smolensk, un atentat al Rusiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.