Polonia intentioneaza sa foloseasca cel de-al doilea avion guvernamental Tu-154 pentru a reconstitui accidentul in care au murit presedintele Lech Kaczynski si alte 95 de persoane, in aprilie, la Smolensk, a anuntat un oficial al Comisiei poloneze de ancheta, citat de RIA Novosti in pagina online.

Avionul Tu-154 care s-a prabusit la Smolensk, in vestul Rusiei, ii transporta pe presedintele polonez si alti oficiali de rang inalt la o ceremonie in memoria ofiterilor polonezi ucisi de politia secreta sovietica in 1940.

Dupa accidentul din aprilie, cel de-al 36-lea Regiment Special de Aviatie al Fortelor Aeriene Poloneze, care transporta oficiali polonezi de rang inalt, mai dispune de un singur avion de acest tip.

"Aceasta va fi o cursa pentru a confirma cateva momente, in special daca echipajul ar fi putut intreprinde vreo actiune (...), si pentru a afla motivele pentru care nu au reusit sa intreprinda aceste actiuni", a declarat Miroslav Grokhovsky, adjunctul sefului comisiei poloneze de ancheta.

El a precizat ca securitatea va fi sporita in timpul experimentului, fara a oferi alte detalii. Postul de televiziune TVN24 a anuntat ca expertii nu vor incerca sa reconstruiasca si conditiile meteorologice din timpul prabusirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.