Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a recurs la dreptul de veto pentru a se opune intrarii in vigoare a unei legi adoptate de Parlament in vederea restrangerii dreptului la organizarea de manifestatii, a anuntat Kremlinul sambata.

Legea, adoptata de Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului) la 22 octombrie si aprobata de Consiliul Federatiei (Camera superioara a Legislativului) la 27 octombrie, trebuie promulgata de presedinte pentru a putea intra in vigoare, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Textul prevede ca persoanele puse sub acuzare pentru organizarea de manifestatii neautorizate sa nu mai aiba dreptul de a depune noi solicitari pentru desfasurarea de demonstratii.

"Resping legea", afirma Medvedev intr-o scrisoare adresata presedintelui Dumei de Stat, Boris Grizlov, si liderului Consiliului Federatiei, Serghei Mironov. "Legea include unele dispozitii care ii impiedica pe cetateni sa-si exercite dreptul la adunare, recunoscut de Constitutie, sa se reuneasca, sa demonstreze, sa defileze, sa faca greva", adauga presedintele rus in scrisoarea data publicitatii de Kremlin.

Duma de Stat a adoptat legea cu o majoritate covarsitoare, textul beneficiind de sprijinul Partidului Rusia Unita al premierului Vladimir Putin.

Cititi si: Rusia: Rezolvarea conflictului Transnistrian depinde si de Romania

Vrea Rusia sa inceapa cu Transnistria o noua "perestroika"?

Noua "perestroika" a Rusiei: Pasul II - NATO

Summitul Deauville: O noua era pentru relatiile ruso-europene?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.