Sediul din Paris al partidului UMP, al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a fost perchezitionat miercuri de politie, in cadrul dosarului Bettencourt/Woerth, a anuntat, joi, liderul partidului, Xavier Bertrand, citat de AFP.

Aceasta perchezitie a fost ordonata de Parchetul din Nanterre (de la periferia Parisului), in cadrul unei serii de anchete demarate dupa divulgarea unor interceptari clandestine realizate la domiciliul lui Liliane Bettencourt, mostenitoarea grupului de cosmetice L'Oreal, scrie MEDIAFAX.

Nicolas Sarkozy, mentionat din nou in cazul Liliane Bettencourt

Aceste interceptari l-au pus intr-o reala dificultate pe ministrul Muncii, Eric Woerth, cazul transformandu-se intr-un scandal politico-fiscal vizand conflicte de interese, trafic de influenta si finantari politice.

Ministrul muncii din Franta: Demisie din cauza mostenitoarei L'Oreal?

Eric Woerth, fost ministru al Bugetului, era in 2007 si trezorierul campaniei lui Nicolas Sarkozy pentru alegerile din 2007. Liliane Bettencourt, care finanta cu regularitate partidul UMP, a angajat-o pe sotia lui Woerth.

O sursa din cadrul politiei a confirmat faptul ca brigada financiara a politiei judiciare a efectuat aceasta perchezitie la cererea procurorului din Nanterre, Philippe Courroye.

Politia franceza perchezitioneaza locuinta fiicei mostenitoarei L'Oreal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.