Politia franceza perchezitioneaza locuinta fiicei mostenitoarei L'Oreal, a anuntat miercuri o purtatoare de cuvant a Parchetului din Nanterre.
Potrivit CNN, fiica lui Liliane Bettencourt, Francoise Bettencourt-Meyers, a acuzat luna trecuta, in justitie, un fotograf ca a pacalit-o pe mama sa sa ii dea un miliard de euro. Bettencourt, care este cea mai bogata femeie din Franta, i-ar fi dat banii fotografului, dar fiica sa spune ca femeia nu mai are capacitatile mentale necesare pentru a-si gestiona afacerile. In paralel, politia ancheteaza daca un consilier al mostenitoarei L'Oreal a oferit ilegal bani pentru campania electorala a presedintelui francez Nicolas Sarkozy, scandal in care este implicat si ministrul francez al muncii Eric Woerth.

Politia a interogat-o luni pe Bettencourt. Deocamdata nu este clar daca perchezitia locuintei lui Francoise Bettencourt-Meyers si interogarea lui Liliane Bettencourt sunt legate. Anchetatorii au interogat-o pe Bettencourt in legatura cu statutul insulei Arros (Seychelles), pe care o detine prin intermediul unei fundatii din Liechtenstein, potrivit lemonde.fr.

"Le-am spus politistilor ca le vom prezenta o nota precizand mai bine statutul juridic al insulei", a afirmat avocatul femeii. De asemenea, miliardara a fost intrebata despre relatiile cu ministrul Eric Woerth si despre declaratiile facute de fosta sa contabila Claire Thibout, care a spus ca Bettencourt a finantat ilegal campania lui Sarkozy.

Ea a mai fost chestionata despre doua conturi pe care le detine in Elvetia, unde are mai multe zeci de mii de euro. Acestea sunt in "curs de reglementare", potrivit anturajului sau. In total, cinci anchete au fost deschise in acest dosar, dupa descoperirea de inregistrari ilegale ale unor discutii intre Liliane Bettencourt si anturajul sau, realizate in perioada mai 2009 - mai 2010 de fostul sau majordom.

Inregistrarile sugereaza operatiuni de frauda fiscala in gestionarea averii miliardarei, dar si un posibil conflict de interese in cazul lui Eric Woerth, a caui sotie a lucrat timp de doi ani si jumatate la societarea insarcinata cu gestionarea averii.

Citeste si:
Sediul partidului lui Sarkozy, perchezitionat de politie
Sediul partidului lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.