Carnetele de note ale unui fotograf monden confiscate de politie atribuie mostenitoarei grupului L'Oreal, Liliane Bettencourt, afirmatii potrivit carora Nicolas Sarkozy ar fi primit bani de la Bettencourt in timpul campaniei prezidentiale din 2007.

Fotograful prezinta in carnetele sale, la data de 26 aprilie 2007, adica intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale franceze, o confidenta a lui Bettencourt in legatura cu diverse solicitari de ordin financiar, mentionand in special numele lui Nicolas Sarkozy, potrivit site-ului de informatii Mediapart, ziarului Le Monde si site-ului saptamanalului Le Point, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit Le Point, la data de 26 aprilie, aceste carnete contin "o insemnare ce pare sa o citeze pe batrana doamnna in varsta de 87 de ani: «de Maistre (Patrice de Maistre, administratorul averii miliardarei) mi-a spus ca Sarkozy imi cere inca bani. Daca spun da, cum pot sa fiu sigura ca el ii da (banii)?»".

"Ea nu mi-a spus daca (banii) erau pentru Neuilly (bogat oras de la periferia pariziana unde Nicolas Sarkozy a fost viceprimar), pentru campania lui sau pentru altceva. Poate ca nu erau pentru el", a declarat pentru politisti Banier, in iulie, potrivit procesului verbal de audiere citat de Mediapart si Le Monde.

"Acestea sunt lucrurile pe care mi le-a spus, dar nu stiu daca sunt adevarate", a adaugat Jean-Marie Banier, aflat in centrul unui conflict familial, acuzat de fiica mostenitoarei grupului cosmetic ca a abuzat de slabiciunea mamei sale pentru a obtine cadouri estimate la un miliard de euro.

In fata anchetatorilor, Banier a lasat sa planeze indoiala asupra exactitudinii declaratiilor lui Bettencourt, afirmand ca ea "mentionase de mai multe ori solicitari de bani, inselandu-se asupra persoanei care le facea".

In cadrul acestui scandal, fosta contabila al lui Bettencourt, Claire Thibout, a evocat sume ilegale de bani in numerar oferite unor oameni politici de cuplul Bettencourt.

Ea l-a acuzat pe fostul trezorier al partidului prezidential UMP si actual ministru al Muncii, Eric Woerth, ca a colectat ilegal fonduri de la Bettencourt pentru a finanta campania lui Nicolas Sarkozy in 2007.

Citeste si:
Nicolas Sarkozy, audiat in cazul Bettencourt
Nicolas Sarkozy, audiat in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.