Bilantul incendiilor de padure care afecteaza Rusia a crescut de la 40 la 48 de morti, a anuntat miercuri Ministerul pentru Situatii de Urgenta.

Capitala rusa se confrunta miercuri dimineata cu o atmosfera irespirabila, pe fondul unui vant cald si al unei lumini portocalii, fumul ajungand pana la metroul din Moscova, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Cladirile zgarie-nori din capitala abia puteau fi vazute din cauza atmosferei incarcate cu fum, iar numeroase masini circulau cu farurile aprinse. In pofida unei vizibilitati reduse la 300 de metri, aeroporturile din oras functionau normal, a precizat agentia Interfax.

Pe strazi, oamenii abia puteau respira din cauza fumului, in timp ce temperatura atingea deja 25 de grade Celsius, urmand sa se apropie in cursul zilei de 40 de grade, conform serviciilor meteorologice.

  • Aer irespirabil si la metrou

Acest aer irespirabil s-a raspandit si in unele statii de metrou, unde anumiti calatori tineau batiste umezite la gura si la nas.

S-au inregistrat si cateva picaturi de ploaie, insa fara a implini dorintele moscovitilor, agasati de canicula fara precedent care afecteaza toata partea occidentala a tarii de la inceputul lui iulie.

Vara lui 2010 ar urma sa bata toate recordurile de caldura la Moscova, de la deschiderea registrelor de temperatura in urma cu 130 de ani, au precizat serviciile meteorologice. Un maxim istoric a fost atins saptamana trecuta, cu 38,2 grade in capitala, dar ar putea fi doborat zilele urmatoare, conform aceleiasi surse.


Zeci de mii de pompieri, militari si membri ai serviciilor de securitate continuau sa lupte cu incendiile de padure care afecteaza mii de hectare in vestul tarii, distrugand sate intregi.

Presedintele Dmitri Medvedev, care a decretat luni stare de urgenta in cele mai afectate sapte regiuni, intruneste miercuri Consiliul de Securitate rus pentru a examina masurile de protectie a instalatiilor strategice din tara.

Centrul nuclear Sarov, cunoscut din perioada Razboiului Rece sub numele Arzamas-16, este amenintat de incendiile de padure din regiunea Nijni Novgorod (Rusia centrala).

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Cititi si: Bilantul incendiilor provocate de canicula din Rusia

Canicula incendiaza Rusia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.