Cel putin opt persoane si-au pierdut viata in urma incendiilor de padure care au distrus sate intregi si sute de case din Rusia, dupa mai multe saptamani de canicula, au anuntat vineri autoritatile locale.

In regiunea Voronej, la 500 de kilometri sud-vest de Moscova, cinci persoane au murit in incendii, 21 au fost spitalizate si peste 500 de persoane au ramas fara locuinte, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, citat de NewsIn.

In regiunea Nijni-Novgorod, la est de Moscova, doua persoane si-au pierdut viata, potrivit primelor informatii, 1.479 au fost evacuate si 550 de case au ars, a anuntat Parchetul local intr-un comunicat.


Premierul Vladimir Putin s-a deplasat vineri intr-un sat din regiunea Nijni-Novgorod, unde 340 de case au fost distruse in totalitate de flacari. El le-a promis locuitorilor ca va mari compensatiile prevazute de lege.

Incendiile s-au extins, de asemenea, in regiunea Moscovei si in regiunea Riazan, la sud-est de capitala rusa.


Un pompier si-a pierdut viata joi seara in regiunea Moscovei, luptand cu flacarile, a anuntat vineri Ministerul Situatiilor de urgenta. In regiunea Riazan, unde 110 cladiri au ars in ultimele 24 de ore, a fost decretata starea de alerta, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de urgenta.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut guvernului "sa ia masuri de urgenta" pentru a tine sub control incendiile de padure, pentru a ajuta familiile victimelor si a plati compensatii celor care si-au pierdut bunurile, a anuntat purtatoarea de cuvant al liderului de la Kremlin, Natalia Timakova, citata de agentia Interfax.


Vestul Rusiei se confrunta de aproape o luna cu o canicula fara precedent, cu temperaturi care s-au apropiat in ultimele zile de 40 de grade Celsius.
Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Cititi si: Canicula din Rusia sporeste cazurile de inec pe fondul consumului de alcool

Canicula si in Siberia = Pauza de pranz "de tip siesta" pentru rusi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.