Mai mult de 1.000 de rusi s-au inecat in ultima vreme pentru ca, fiind in stare de ebrietate, s-au dus sa se scalde in lacurile si raurile de langa orase pentru a scapa de canicula.

Vadim Serioghin, din Ministerul rus pentru Situatii de urgenta, a spus ca 49 de persoane, printre care doi copii, s-au inecat marti. Mai mult de 1.200 s-au inecat in total, 223 in perioada 5-12 iulie, relateaza CNN, conform NewsIn.

"Majoritatea persoanelor care s-au inecat erau in stare de ebrietate. Copiii au murit pentru ca nimeni nu a avut grija de ei", a explicat oficialul.

Unele regiuni din Rusia se confrunta cu temperaturi-record de pana la 40 de grade Celsius, ceea ce a dus la o situatie de urgenta.

Oficialii le-au cerut cetatenilor sa ia o pauza la pranz, dupa modelul siestei spaniole. Asfaltul s-a deteriorat din cauza caldurii, ceea ce a dus la accidente rutiere, iar starea de urgenta a fost declarata in 14 regiuni.

Canicula si in Siberia = Pauza de pranz "de tip siesta" pentru rusi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.