Incendiile de padure au continuat sa se extinda in Rusia in ultimele 24 de ore, anunta Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.
"In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 323 de noi focare de incendii, iar 247 au fost stinse. Numarul incendiilor a crescut cu 68, iar suprafata afectata, cu 45.000 de hectare", precizeaza autoritatile din Rusia citate de Mediafax.

Peste 180.000 de angajati ai Ministerului pentru Situatii de Urgenta, precum si 2.000 de militari si 3.000 de agenti ai Ministerului de Interne depun eforturi pentru stingerea incendiilor care afecteaza in total 172.000 de hectare. In regiunea Moscovei au izbucnit si 50 de incendii de vegetatie.

"Caldura extrema creeaza conditii nefavorabile. Din nefericire, nu ne putem astepta la o ameliorare pana la sfarsitul saptamanii", a declarat Vladimir Stepanov, un oficial al Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Meteorologii rusi prevad pentru marti temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius in capitala.

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a decretat luni starea de urgenta in sapte regiuni afectate de incendiile forestiere soldate pana acum cu cel putin 40 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.