Incendiile de padure care afecteaza Rusia au provocat moartea a cel putin 34 de persoane, potrivit unui ultim bilant anuntat luni de Ministerul pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care tara se confrunta cu o canicula fara precedent

"La ora actuala, in urma incendiilor, 34 de persoane sunt moarte", a declarat Vladimir Stepanov, seful centrului national de criza al Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Bilantul precedent mentiona moartea a 30 de persoane, trnasmite MEDIAFAX, citand AFP.


Duminica, Guvernul rus a dat asigurari ca are sub control incendiile de padure, care continuau sa afecteze peste 100.000 de hectare de teren in partea occidentala a Rusiei, in special in regiunile Nijni-Novgorod si Voronej.


Moscova era cuprinsa de fum luni din cauza focurilor de turba, care se inregistreaza in regiunea din jurul capitalei ruse.

Serviciile meteorologice au avertizat ca temperaturile ridicate, care afecteaza partea occidentala a Rusiei de o luna, nu vor scadea saptamana aceasta.

Cititi si: Canicula in Rusia: 71 de decese intr-o singura zi

Canicula si in Siberia = Pauza de pranz "de tip siesta" pentru rusi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.